Muligheder for støtte

Virksomheder, der ansætter lærlinge, har adgang til forskellige støttemuligheder, der tildeles gennem diverse organisationer og fonde. Støtten varierer afhængigt af faktorer som lærlingens alder, det specifikke fagområde og/eller om virksomheden er organiseret i en bestemt organisation.

2020 09 23 Must Transportuddannelserne Tog CHRB 0528
Lager Og Logistikoperatør

Ungdomslærlinge

Virksomheder, der ansætter ungdomslærlinge inden for chauffør- eller lager- og terminalområdet, kan få AUB-refusion og andre tilskud.

Alt afhængigt af hvor den enkelte virksomhed er organiseret, er der mulighed for refusion af bl.a. svendeprøvegebyret og udgifter til studieturen.
Kontakt din arbejdsgiverforening for mere information.

Find mere information om AUB her

Voksenlærlinge

Det er muligt for virksomheder at få tilskud til voksenlærlinge inden for fagområder med gode beskæftigelsesmuligheder og på områder med mangel på arbejdskraft.

For at blive ansat som voksenlærling skal lærlingen være fyldt 25 år, når aftalen indgås.
Og for at virksomheden kan søge tilskud, skal lærlingen være i en af 4 situationer:

  • Lærlingen er ufaglært
  • Lærlingen er faglært, ledig og har en forældet uddannelse*
  • Lærlingen er faglært og har været ledig i mere end 3 måneder (frem til udgangen af 2021)
  • Lærlingen er faglært og i beskæftigelse men har en forældet uddannelse* (frem til udgangen af 2021)


Det tilskud, arbejdsgiveren kan få, afhænger af lærlingens situation. Virksomheden vælger selv, om den vil benytte ordningen. Ordningen giver ikke tilskud til beskæftigede, der har en uddannelse, som ikke er forældet*.

Opfylder lærlingen en af betingelserne for at blive ansat som voksenlærling med tilskud, kan arbejdsgiveren søge om tilskud hos jobcenteret til lærlingens løn i praktikperioderne.

2020 09 28 Must Transportuddannelserne Container PW 0399
Andet3

Yderligere tilskud

Alt afhængigt af hvor den enkelte virksomhed er organiseret, er der mulighed for yderligere tilskud. Virksomheder, der følger overenskomsten med ATL under DI - Dansk Industri samt med Dansk Erhverv/DTL, kan via henholdsvis Transportens Udviklingsfond (TU) og GUU (Godstransportområdets uddannelses- og udviklingsfond) få en række af de udgifter, der kan være forbundet med ansættelsen af lærlinge, refunderet. Således kan medlemsvirksomheder hos ATL og DTL få refunderet svendeprøvegebyret.

Desuden kan virksomheder, der er organiseret hos DTL få dækket deres udgifter på op til 4.500 kr. i forbindelse med en udenlandsk studietur. Det gør sig også gældende for virksomheder under ATL/3F's overenskomster, når det drejer sig om virksomheder, der er medlem af DI. Aftalen er gældende fra 1. marts 2023.
Virksomheder, der har afviklet studieture før den 1. marts 2023, kan få dækket udgifter på op til 3.500 kr.

Find DTL her

Lærlingebonus

Derudover yder uddannelsesfondene under ATL og DTL en lærlingebonus på 10.000 kr. til medlemsvirksomheder, der tager lærlinge ind - både unge og voksne.
Det gælder pt. for aftaler, der er indgået i 2005 -2015.

Bonussen udbetales, når lærlingen har fået sit svendebrev.

Læs mere om lærlingebonus hos TU Fonden
Student Studying Library 2@2X

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.